eDNA analyses laten uitvoeren

eDNA analyses laten uitvoeren

De eDNA analyses laten uitvoeren door Sylphium molecular ecology op water, grond en feces monsters. De bemonstering en rapportage worden zelf uitgevoerd.

Read More

eDNA analyses zelf uitvoeren

eDNA analyses zelf uitvoeren

Alles in eigen beheer uitvoeren, inclusief analyses op eigen lab. Sylphium molecular ecology kan helpen met het opzetten van een eigen DNA lab en het opleiden van personeel.

Read More

Consultancy

Consultancy

Kennis en mogelijkheden binnen het ecologisch onderzoek groeien hard. Sylphium heeft direct toegang tot de nieuwste ontwikkelingen en technieken op dit gebied.

Read More

Nieuw: eDNA monsternamedrone

Samen met de Noord-Nederlandse bedrijven Fluctus Industrial Engineering en Drone Radio Research heeft Sylphium Molecular Ecology een ombouwset ontwikkeld om van iedere capabele drone een watermonstername drone te maken. Deze kan ingezet worden voor het snel en eenvoudig nemen van eDNA en micro-organismen middels filtratie. De monsters worden ter plekke genomen en gefiltreerd over een filtercapsule. Eén monster bestaat uit 10 tot 20 deelmonsters van 50 of 100 ml en worden door de drone op verschillende plaatsen in hetzelfde water genomen. Dit geeft een zeer representatief beeld van het bemonsterde water. De drone is compatible met de eDNA Dual Filter capsule en het Microbial Dual Filter capsule van Sylphium.

Meer informatie over de eDNA monsternamedrone is hier te vinden.

De eDNA Dual Filter Capsule

De revolutie in eDNA bemonstering:

  • Eenvoudig in gebruik: eenvoudig en snel deelmonsters nemen.
  • Hoge opbrengst: groot membraanoppervlak en optimale poriegrootte voor eDNA-filtratie
  • Geen DNA contaminaties: gesloten filtermembranen en conservering in de capsule
  • Zuivere eDNA-isolaten: verwijdering van PCR-remmers in de capsule tijdens filtratie en extractie

Zie onze Webshop voor meer informatie over de nieuwe eDNA Dual Filter Capsule

Sylphium molecular ecology is in 2012 begonnen als servicelab voor environmental DNA (eDNA) analyses en is gevestigt in de stad Groningen (Nederland). Wij bieden een totaaloplossing voor eDNA analyses voor ecologischevragen en (zwem)waterkwaliteit:

Opzetten van een eDNA laboratorium

Sinds 2018 bieden we mogelijkheden voor isolatie en analyse van eDNA met behulp van onze kits bij andere laboratoria. Daarvoor hebben we complete kits ontwikkeld voor bemonstering, isolatie en analyse van eDNA-monsters. Deze kits zijn volledig gevalideerd op robuustheid, detectielimiet, efficiëntie en herhaalbaarheid. We geven ook volledige ondersteuning bij het opzetten van een eDNA-laboratorium en bieden complete eDNA-cursussen aan voor personeel. Als je geïnteresseerd bent in deze cursussen en ondersteuning, neem dan contact met ons op.

Gefinancierde onderzoeksprojecten:

EU_Flag
snn_logo (1)